onsdag 19 oktober 2011

Nu börjar det likna något!

Nu börjar skåpen äntligen komma på plats med luckor och lådor. Vinkylen är även den på plats. Tog några kassa bilder med mobilen igår för att visa att vi inte helt trappat av i köksbyggandet, det är bara så mycket andra saker som tar tid just nu. Igår var vi och köpte diskho och alla knoppar och handtag, de ska skruvas på när tillfälle ges och det är dags att börja kakla idag.

Lilla bänken, kylen kommer att stå till vänster i hålet.

Stora bänken. Micro och ugn ska in i högskåpet till höger och sedan blir det diskho till vänster om diskmaskinen.


Bänkskivan äntligen på plats!
Tada! Bänkskivan (som för övrigt väger ca 100 kg) är på plats! I alla fall på stora bänken. Den mäter 305 cm. Bänkskivor säljs i 400 cm eller 302 cm. Typiskt. Så vi fick köpa en skiva som var 4 meter lång, köra hem den till mammas trädgård, kapa av så mycket som vi inte behövde (blev ca 310 cm kvar) och sedan hjälptes lillebror och Rickard åt att trixa runt den och bära upp den i trapphuset. Trodde aldrig att det skulle gå och det var bara en sisådär 3 cm till godo för att vi skulle slippa hyra en skylift och lyfta in den genom köksfönstret 3 trappor upp. Ibland ska man ha tur!
På tal om tur... den lilla bänken kräver en 101 cm lång bänkskiva. Jahapp. Vi hade endast 90 cm kvar av den bänkskiva som vi köpt till den långa bänken, så den får bli julklappsskärbrädor (se upp alla släktingar!).
Vi åkte förbi Bauhaus för att köpa blandare och gick av en händelse förbi bänkskiveavdelningen för att se om de eventuellt hade några spillbitar av en massiv bänkskiva i ek, 40 mm hög. Guess what? Det hade de!
Snackade med en suuupertrevlig säljare som gav oss ett ruskigt bra pris, 399 kr och vi fick den sågad efter våra mått. Check! Vi som hade räknat med att behöva köpa en fullängd 302 cm-skiva för 2500 kr. Men icke. Tack och bock till Bauhaus för det! Så nu är det behandling av den lilla biten som gäller.

Vi har använt Zar träbets Moorish Teak, en strykning räckte för att skivan skulle få den önskade färgen. För att skydda skivan så har vi använt Ronseal hårdvaxolja med sidenmatt lyster. Ska se till att ta en mycket bättre bild om jag hinner hem innan solen gått ner och det är mörk. Mycket tveksamt dock.

Näej, nu får det vara slut på detta maratoninlägg. Fortsättning följer!

Inga kommentarer: