måndag 24 september 2012

Italiensk afton

När vi var i Kalabrien i somras fick vi för oss att vi skulle ordna en middag med italienskt tema under hösten för skojs skull. I lördags var den dagen här. Vi hade planerat för en fyrarättersmeny beståendes av

Antipasti
Insalata caprese, färskhyvlad parmesan, en salami med färsk vitlök från Venetien, Bresaola och oliver.
Dryck: Canaletto (Nero d'Avola/Merlot 22381, 69 kr) 

Primi piatti
Rigatoni med proscioutto, pesto, pinjenötter och ruccola
Dryck: Canaletto (Nero d'Avola/Merlot 22381, 69 kr) 

Secondi piatti
Saltimbocca a la Romana med en grönsaksröra
Dryck: Bolla La Poiane (Ripasso 22320, 109 kr)

Dessert
Tiramisú
Dryck: Vecchioflorio (Marsala Superiore 8403, 99 kr)

Vi serverade Bellinis till fördrink och väl valda viner till maten. Konceptet fungerade mycket bra, men att hitta en persikopuré till Bellinisarna var lättare sagt än gjort, så vi köpte konserverade persikor och körde dem i mixern, eller ja, med stavmixern. Blev kanongott! Kan varmt rekommenderas Tyvärr fick jag inte till någon bild på den färdiga drinken, det blev lite körigt ett tag ;-).


 

Önskas recepten?

Inga kommentarer: